Τελικά τι είναι ο Web designer ;

Καθώς δούλευα πάνω στο τελευταίο μου  project,  κάποια στιγμή χρειάστηκα έμπνευση  και ανέτρεξα στις γνωστές css gallery του ιστού .  Αφιέρωσα 1  περίπου ώρα στο ψάξιμο  ενός website που θα μου έκανε εντύπωση, που θα μου έδινε  νέα στοιχεία , πράγματα που δεν είχα σκεφτεί και θα μπορούσα να υλοποιήσω στο συγκεκριμένο  project.

Δυστυχώς,  παρά τα πανέμορφα websites που είχα την χαρά να συναντήσω,  δεν βρήκα αυτό που έψαχνα, διότι πολύ απλά  δεν  υπήρχε εκεί.  Αυτό που μου έλειπε, ήταν ένα σωστό  slogan.  Ένα σωστό  “moto”  για να δέσει αρμονικά με το layout.  Ένας διαφημιστικός τίτλος..  Μια “πιασάρικη” φράση.

Γρήγορα, σκέφτηκα κάτι ωραίο,  πήρα  μερικές γνώμες από ανθρώπους  που εμπιστεύομαι και  το πρόβλημα μου λύθηκε!  Αλήθεια;  Γιατί είχα την εντύπωση ότι ο web designer  σχεδιάζει ιστοσελίδες.

you know,  photoshop, flash ,  html , css ..  Αλλά στην πραγματικότητα, ο  web designer είναι υπεύθυνος αρκετές φορές , για το διαφηστικό υλικό  που θα χρησιμοποιήσει στο website του, ειδικά αν επιθυμεί  να  ασχοληθεί  εκτενέστερα με το SEO .  Επίσης, πολλές φορές,  τα Project που αναλαμβάνουμε δεν  διαθέτουν κατάλληλο διαφημιστικό υλικό.

Άρα  ο web designer είναι και copy  writer ή οφείλει να διαθέτει την εξυπνάδα και την εφευρετικότητα ενός copy writer,  αν θέλει να καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς.

Comments 6

6 Responses

#FN$#

OK,δεκτα ολα αυτα αλλα με μπερδεψες.Δεν ξερω αν κανω λαθος,αλλα,τλκ δν την βρηκες αυτην την…”πιασαρικη” φραση,ετσι?????

admin

Ναί, την βρήκα :)
Αλλά τι να σου κάνει η πιασάρικη πρόταση, όταν ακόμα δεν έχεις βρεί το RSS.
Ακόμη το ψάχνω! RSS ouuuu που είσαιιι! :p

#FN$#

Μμμναι,νομιζω οτι με μπερδεψες…
Που ακριβως το ψαχνεις?????
Γιατι αν λεμε για το ιδιο RSS,εγω τουλαχιστον,το βρηκα κ εκανα κ subscribe απο το μεσημερι…Αν λεμε αλλο…

klou

Ωστέ εσύ το πήρες! Λοιπόν, φέρτο πίσω γρήγορα! :p

My dear friend, αυτό που στην κυριολεξία εννοούσα, είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί ακόμη ούτε με το RSS icon, να βγάλω ένα εικονίδιο έξω βρε αδερφέ να βλέπει ο κόσμος! Τώρα για να κάνεις subscribe πρέπει να προσπαθήσεις :}

#FN$#

Μπαααααα,προτεινε στους αναγνωστες σου να χρησιμοποιουν flock κ ολα θα γινουν πιο ευκολα!!
Αν θες ομορφα εικονιδια παντως,ριξε μια ματια στο deviantArt ή φτιαξε εσυ 1!

klou

Όντως ο flock προσφέρει ευκολίες στη social συναναστροφή μας.
Όσο για το εικονίδιο, κάτι θα σκεφτώ :)

Leave a comment

Follow me on twitter

I tweet interesting things about me, web design & NYC!