Καλησπέρα, είμαι freelance web designer, τι δουλειά κάνεις είπαμε;

Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριος και όλα πάνε ανάποδα. Αντί να κάνει κρύο κάνει ζέστη, αντί να είναι όλα στολισμένα λόγω Εορτών, είναι όλα σπασμένα και καμμένα.

Ήταν επιλογή μου να μην βάλω τηλεόραση στο σπίτι, γιατί θέλω να κάνω ένα εσωτερικό πείραμα. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο συμπέρασμα βγήκε: Ακόμη δεν έχω μάθει να ενημερώνομαι πλήρως από το internet, τουλάχιστον όσον αφορά την real life επικαιρότητα.

Διάβασα για τα επεισόδια, διάβασα για τον φόνο του 16χρονου αγοριού στην Αθήνα, κι όμως θεώρησα ότι όλα θα λήξουν την επόμενη ημέρα. Διαψέυσθηκα πανηγυρικά.

Image from skai.gr12:00 το μεσημέρι άρχισε πορεία διαμαρτυρίας και εώς στις 10 το βράδυ το κέντρο της Θεσσαλονίκης φάνταζε εμπόλεμη ζώνη.

Ομάδα κουκουλοφόρων μαυροφορεμένων και μή, διέσχιζε κεντρικές οδούς της πόλεις σπάζοντας και καίγοντας ότι θεωρούσαν ότι… έπρεπε να καταστραφεί!

Στις 18:00 το απόγευμα ώς κλασσικός αναίσθητος Έλληνας, βγήκα για έναν ήρεμο κυριακάτικο καφέ ανεξάρτητα από αυτά που διάβασα ότι διαδραματίζονται στο κέντρο της πόλης, δεν πίστεψα ότι θα είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα ώστε να με εμποδίσουν να διασχίσω με ασφάλεια με το αυτοκίνητο μου την πόλη και να φτάσω στην παραλία ή στα κλασσικά coffee sports στην πλατεία Ναβαρίνου.

Τελευταία στιγμή τα σχέδια άλλαξαν και ο καφές μεταφέρθηκε στο cosmos, όπου όλα τα καφέ ήταν full και το τεράστιο καρουζέλ δέσποζε στο κέντρο της πλατείας.

Στις 20:00 καθώς έκανα μια στάση στην Περιοχή Παπάφη, τα μάτια μου άρχιζαν να τσούζουν, ο λαιμός μου έκαιγε και η μύτη μου άρχισε να τρέχει. “Τι στο…” αναρωτήθηκα. Συνεχίζοντας την πορεία μου επί της Εγναντίας και φτάνοντας στην Εθνικής αμύνης, βλέπω μια ομάδα κουκουλοφόρων να κατευθύνεται προς τα πάνω μας, κάνοντας με να στρίψω δεξιά επί της Εθν. Αμύνης και να συνεχίσω επί της Κασσάνδρου ώστε να φτάσω με κύκλο στο σημείο προορισμού μου.

Άνθρωποι να τρέχουν σε κατάσταση πανικού, αμάξια να αλλάζουν πορείες επιταχύνοντας, ξηλωμένα κάγκελα στα πανεπιστήμια, καμένοι κάδοι, σπασμένα αυτοκίνητα.

Όλο αυτό το σκηνικό μου δημιούργησε μια απορία.

Όλοι αυτοί που κατεβαίνουν και τα σπάνε, τι δουλειά κάνουν στη ζωή τους; Πως ζούνε; Δεν υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο να είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες, είτε ελεύθεροι είτε ιδιωτικού τομέα υπάλληλοι.

Η λογική λέει ότι:

α) ζούνε με τα λεφτά του μπαμπά.

β) Είναι εισοδηματίες από διάφορα ενοίκια-κληρονομίες  και

γ) Χαμηλού εισοδήματος και χωρίς μέλλον υπάλληλοι στην πιο τελειωμένη τρύπα του ντουνιά.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν γίνεται να πάς και να τα σπάσεις, γιατί σκέφτεσαι την οικογένεια σου, σκέφτεσαι τους πελάτες σου, σκέφτεσαι τους συνεργάτες σου και τι εικόνα θα σχηματίσουν για σένα, αν κάποια στιγμή δούν τη φάτσα σου να πρωταγωνιστεί σε λεηλασίες και αν θα συνεχίσουν να θέλουν να έχουν επαγγελματικές σχέσεις με έναν επικίνδυνο άνθρωπο που την ημέρα δουλεύει με αυτούς και τη νύχτα γίνεται ο Batman.

Οπότε, δεν μας κάνετε τη χάρη ρε παλικάρια, κι αφού δε σας αρέσει εδώ, κι αφού το κράτος σας πιέζει και αφού δεν πιστεύετε που δεν πιστεύετε σε κανένα σύνορο και καμιά σημαία και αφού είναι προφανές ότι μας γράφετε στα @@ σας, όλους εμάς, τους υπόλοιπους πολίτες αυτού του κράτους που δεν σκοτώσαμε κανέναν και δεν σας πειράξαμε ποτέ, πάρτε το πρώτο αεροπλάνο easyjet που είναι και φτηνό, και πάτε Βερολίνο ή Λονδίνο και εκεί είμαι σίγουρος ότι σας περιμένει μια καλύτερη ζωή.

Ακόμα καλύτερα και μόνο για τους πιο μάγκες όλων, πάτε στην Τουρκία που εκεί δεν υπάρχει η λέξη δημοκρατία και δικαιώματα. Εκεί θα έσπαγε κανείς αμάξι και περιουσίες ανθρώπων που ιδρώνουν στη ζωή τους;

Πέρα από το πόσο ΖΩΟ είναι ο αστυνομικός που πυροβόλησε το παιδί, άλλο τόσο ΖΩΟ είναι και αυτός που τον πήρε μαζί του ή τον παρακίνησε να συμμετάσχει σε μια πορεία, ενώ είναι ανήλικος. Σε μια επικίνδυνη πορεία που προμελετημένα είχε σκοπό να τα σπάσει.
Και λέω:

“Δεν ξέρεις ρε μεγάλε τι ζώα κυκλοφορούν εκεί έξω ντυμένοι αστυνομικοί;
Εσύ είσαι 18+, πάνε πνίξου αν θές. Τον πιτσιρικά τι τον παίρνεις μαζί σου; Νομίζεις ότι κατάλαβε πλήρως τους κινδύνους όταν ενθουσιασμένος τον ενημέρωσες για τη μαλακία που πάτε να κάνετε;
Εδώ δεν τους κατάλαβες εσύ.

Και τώρα τι; Πέθανε ένα παιδί.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε και θα τιμωρηθεί.

Εσύ, θα τιμωρείσαι κάθε μέρα από την ίδια σου τη σκέψη, εκτός αν είσαι ο κλασσικός ινδιάνος hooligan, που συννενοείσαι με τους φίλους σου με ουγκ επιφωνήματα και σήματα καπνού”

Ξεφτύλα ρε γαμώ το.

Είμαστε εμείς φλώροι, οι άλλοι είναι οι μάγκες και η αστυνομία πετά χαρταετό.

Καλά Χριστούγεννα; Εσείς τι λέτε;

Comments 2

2 Responses

Γιώργος

Φίλε σε μια χώρα που η ασυδοσία είναι συνώνυμο του φιλελευθερισμού και η αξίωση για υπακοή στους νόμους και για σεβασμό του συνανθρώπου συνώνυμο του φασισμού, αυτά είναι επόμενο να συμβαίνουν. Και όσο η κοινωνία τους χαϊδεύει αντί να τους απομονώνει, αυτά θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Καλά Χριστούγεννα (και ήρεμα).

klou

@Γιώργο,

συμφωνώ μαζί σου. Το έθεσες τέλεια μπορώ να πώ. Η υπακοή στους νόμους και ο σεβασμός του συνανθρώπου έχει γίνει συνώνυμο του φασισμού!
“Παιδιά, ας μην βγούμε να τα σπάσουμε”
“Εεε ΦΑΣΙΣΤΕΣ, να διαμαρτυρηθούμε, να κάνουμε..”

Οκ ρε παιδιά, εντάξει, να βγούμε κι εγώ μαζί σας. Πρέπει να κάνουμε και 50.000.000 ευρώ ζημιές;

Έλεος πια.

Leave a comment

Follow me on twitter

I tweet interesting things about me, web design & NYC!