Ευρωεκλογές VS Μύκονος!

Στις 7 Ιουνίου, διαδραματίζεται στη χώρα μας ένα special art event, εν ονόματι “Ευρωεκλογές”!
Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία, όπου εμείς, οι Έλληνες, έχουμε τη δυνατότητα εκλογής των ανθρώπων που θα μας εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την άλλη πλευρά, στις 5 Ιουνίου, έχουμε την έναρξη του τελευταίου τριημέρου (Για εργαζόμενα παιδάκια only) για αρκετό καιρό! Έχουμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο από τις πόλεις, από το εργασιακό μας περιβάλον και να αμοληθούμε σε Θάλασσες, βουνά και λαγκάδια.

Μισό λεπτο… ( klou is searching for “Ζυγαριά”. Ok, got it! )

Ωραία λοιπόν. Τώρα που είμαστε εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μπορούμε να αρχίσουμε την μέτρηση της σπουδαίας αυτής αντιπαράθεσης, Euro-elections VS Mykonos!

Ευρωεκλογές.

Οι Ευρωεκλογές έχουν μετατραπεί σε ένα κακόγουστο pre-show των 2 μεγάλων κομμάτων πριν τις κανονικές εκλογές. Τι εννοώ με αυτό;
Οι υποψήφιοι επιλέγονται με κριτήρια πολιτικής σκοπιμότητας. Η ικανότητα συμμετοχής στην ευρωβουλή και επάξιας εκπροσώπησης της χώρας μας εκεί, είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Πάμε να ψηφίσουμε τους Ευρω εκπροσώπους μας, και την επόμενη ημέρα θα δείτε το κόμμα με τους περισσότερους ψήφους ανά εκπρόσωπο, να βγαίνει στην TV  και τα ραδιόφωνα και να μιλά για Νίκη “με σημασία εθνικής κυριαρχίας”.
- Αγόρι μου, ψηφίζω εκπρόσωπο για Ευρωβουλή. Νοιώθεις; Δεν ψηφίζω κυβέρνηση.
Δε νοιώθεις έτσι;  :p

Δυστυχώς, δεν ασχολούμαι καν με τα υπόλοιπα κόμματα, γιατί πραγματικά το βρίσκω εξαιρετικά αστείο και μόνο που υπάρχουν.

Μη με παρεξηγήσετε, απλώς βρίσκω πολύ πιο πιθανό
α. Να γίνει ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος
β. Να φύγουν 3 – 4 μεγάλα στελέχη από κάθε μεγάλο Κόμμα και να δημιουργήσουν ένα τρίτο, το οποίο και θα κυβερνήσει τη χώρα
γ. Να έρθει η Δευτέρα παρουσία
δ. Να έρθει η εποχή του John Connor

παρά κάποια στιγμή να κυβερνήσει το Κουκουέ, ο Συνασπισμός ή ο Κυριάκος Βελόπουλος ( Γειά σου Κυριάκο, ηγέτη :) ).

Και αφού δεν θα κυβερνήσεις ΠΟΤΕ, τότε τι ακριβώς κάνεις εκεί; Ελέγχεις “και καλά” την Κυβέρνηση στις πράξεις της, κάνοντας “ενεργή αντιπολίτευση”;
Να σου υπενθυμίσω φίλτατε πολιτικέ “μικρού” Κόμματος, ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν εμπλακεί σε  περισσότερα από 50 σκάνδαλα τα τελευταία 20 χρόνια;
Ακόμα και να δεχτούμε τον ισχυρισμό κάποιων, ότι αυτοί είναι “Λαμόγια”, εσύ τι δουλειά κάνεις ακριβώς; Πως τους ελέγχεις; Τι έχεις εμποδίσει να γίνει; Σε ποιες ενέργειες και υποχρεώσεις της αντιπολίτευσης ήσουν αποτελεσματικός;

Φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως αν είχαμε πραγματική προεδρευμόμενη Δημοκρατία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κάναν τη δουλειά τους όπως πρέπει και από τα 50 σκάνδαλα, θα είχαν αποκαλύψει και αποτρέψει τουλάχιστον το 1/3.

Δυστυχώς, στη χώρα της Σκανδαλευόμενης Δικομματίας,  τα μικρά κόμματα έχουν χάσει την ισχύ τους και το νόημα ύπαρξης τους.
Το συμπέρασμα βγαίνει από τα αποτελέσματα των κάλπεων.

Νοιώθουμε απογοητευμένοι από τα 2 κόμματα. Νοιώθουμε εγκαταλημένοι από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη εκεί έξω και δεν πιστεύουμε πως έχει την δυνατότητα να μας βγάλει από το θέατρο του παραλόγου, και τι κάνουμε;

1.Ψηφίζουμε με βάση το τι μπορούμε να κερδίσουμε βραχυπρόθεσμα:
α. Θέση στο δημόσιο
β. Σύμβαση σε κάποιο Φορέα Δημοσιοιδιωτικού χαρακτήρα
γ. Μεταθέσεις και βύσμα στο Στρατό
δ. Κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία
ε. Ειδικές προσφορές και κουπόνια στα στριπτιτζάδικα ( no wait, αυτό είναι σε άλλη λίστα:p )

ή

2. Μύκονος!

Προσωπικά, νοιώθω πολύ τυχερός γιατί κάνω αυτό που αγαπώ ως επάγγελμα και μάλιστα το κάνω από κάθε πιθανή πλευρά που μπορώ.  Ασχολούμαι με το web, τρέχω projects, σχεδιάζω επιφάνειες για αυτό, μπλα μπλα μπλα! :)
Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι είμαι ευγνώμων και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάποιοι με έχουν αναγκάσει να το κάνω και συνεπώς, να ζω. Οι λογαριασμοί μου είναι πολλοί, αυξημένοι, όσο οικονομία και να κάνω, πάντα υπάρχουν έξοδα που πρέπει να καλυφθούν και πίσω από όλα αυτά καραδοκεί το υπουργείο οικονομικών, που με θέλει Κύριο στις υποχρεώσεις μου, με βιβλία εξόδων εσόδων, παπάδων και ιστορίες με λουλούδια της εξοχής.
Θέλοντας και μη, έχουμε μπει σε ένα τρυπάκι μελλοντικής αβεβαιότητας ( Θα έχω στο μέλλον δουλειά; Θα μπορεί η πολιτεία να μου πληρώσει τα ένσημα μου σε 30 χρόνια από τώρα;), που μας κάνει να προσπαθούμε περισσότερο, να δουλεύουμε πολύ περισσότερο και οι καρποί των προσπαθειών μας, ναι μεν να είναι ορατοί, αλλά όχι τόσοι όσο θα έπρεπε να είναι υπό κανονικές συνθήκες ενός υγειούς κοινωνικού συστήματος.

Έτσι, ότι κι αν κάνεις φίλε που με διαβάζεις, δουλεύεις πιθανότατα κι εσύ περισσότερο, συνεπώς κουράζεσαι ευκολότερα!  Τι καλύτερο από ένα ρομαντικό 3ήμερο; ( Αν δεν έχετε ταίρι, μπορείτε να πάρετε το macbook pro μαζί σας. Το βρίσκω εξίσου ρομαντικό :lol: )

Δεν διαλέξαμε τυχαία τη Μύκονο φυσικά.
Η Μύκονος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των κυκλάδων.
Πέρα από το ότι υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσεις την Megan Fox, την Angelina Jolie ( without Brad maybe.. ), την Brianna και 100.000 μοντέλα ( Μα τι λιγούρια είστε! ), εκτός του ότι υπάρχει η δυνατότητα να βγαίνετε μέχρι το πρωΐ, να πίνετε ότι πίνεται με όποιον είναι δίπλα σας, τον ξέρετε ή όχι, η Μύκονος είναι ένα πανέμορφο νησί, με φοβερά ηλιοβασιλέματα, φανταστικές αμμουδιές, ήσυχες και ανήσυχες παραλίες, στοιχεία που την καθιστούν ιδανική για ξεκούραση, ξεφάντωμα, ( γενικότερα ο κανόνας είναι “ ξε – <λέξη> ” :p )  απόδραση από την Πόλη και το άγχος.

Το τελευταίο 3ήμερο του καλοκαιριού λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να αποδράσουμε από Παρασκευή απόγευμα εώς Δευτέρα Βράδυ.

Pre-show των κανονικών εκλογών εσείς, την ημέρα των Ευροεκλογών;
Pre-show των κανονικών διακοπών εμείς, την ημέρα των Ευροεκλογών!

Η ώρα της κρίσης!

Μισό λεπτό λίγο ξανά… ( klou just took the “euro elections” and put it in the right side of  “Ζυγαριά”. Then, he grabs the island “Mykonos” with his little finger ( how powerful, my god ) and puts it in the left side of “Ζυγαριά”)

Έτοιμοι!

Χμμ… το περίμενα.
Ετοιμαστείτε για… ΕΥΡΩΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Υ.Γ.: Όποιος ξέρει πως γράφεται η ζυγαριά στα εΝγκλέζικαν, ας μην το πει. Τώρα είναι πολύ αργά, το άρθρο ήδη δημοσιεύτηκε, γίναμε ρεζίλι :p

Comments 6

6 Responses

jogy

paparies

klou

Ευχαριστώ ξάδερφε! Είναι σημαντικό να σε υποστηρίζει το σόι σου, hahahah :D

porcupine

Δε συμφωνώ με το πως αντιμετωπίζεις τα μικρά κόμματα, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα ταυτιζόμαστε.

Εγώ μεν δε θα ήθελα να παίξω κανένα παιχνίδι που θα ξέρω εκ των προτέρων πως θα χάσω, όμως ο 2ος, ο 3ος, ο 4ος κλπ πρέπει να υπάρχουν. Όχι για να δίνουν αξία στο νικητή, αλλά γιατί αν παίζαν μπάλα μόνο τα φαβορί τότε θα μπορούσαν να φτιάξουν μια ομάδα και οι δύο μαζί και να κόψουν την μπάλα εντελώς. If you know what I mean.

Μια ζωή ανήκω σε μειοψηφίες και πολύ μ’ αρέσει. Δε θα ήθελα να σταματήσουν να υπάρχουν. Μπορεί να νικάνε αλλιώς κάποιες μειοψηφείες.

Το σύστημα δυστυχώς όμως είναι σάπιο. Όμως έχουμε κι εμείς μεγάλη ευθύνη. Τέλος.

Σε αυτές τις εκλογές δεν έχω επιλογή: θα είμαι πολύ πιο μακριά κι από τη Μύκονο. Σ’ άλλη ήπειρο. Μάλλον δε θα χάσω τίποτα.

klou

Γιάννη,

τα φαβορί έχουν φτιάξει μια ομάδα και έχουν κόψει τη μπάλα! Αυτός είναι ο λόγος που γράφω πως τα μικρά κόμματα έχουν χάσει το νόημα της ύπαρξης τους.
Δε βλέπεις τι γίνεται; Στα panels σκοτώνονται και στα breaks χαβαλεδιάζουν μεταξύ τους.
Στη βουλή βρίζονται και στις ταβέρνες πηγαίνουν 4 – 4.
Νισάφι πια. Πόσο βλάκες θεωρούν ότι είμαστε;

Τα μικρά κόμματα πόσο καιρό είναι μικρά; Έχουν κορεστεί από την αντιπολίτευση. Έχουν βολευτεί. Σύνταξη βουλευτή όλοι τους θα πάρουν. Τα παιδιά τους όλοι τους θα τα βολέψουν και στα καλύτερα πανεπιστήμια θα τα στείλουν.

Δεν έχουν όρεξη για πραγματική κόντρα και αντιπολίτευση. Έχουν παραδώσει τα όπλα. Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν πλέον ότι υπάρχει κάτι που μπορούν να αλλάξουν.

Δεν είμαι αναρχικός, δεν υποστηρίζω Δράση και άλλες εξωκοινοβουλευτικές κινήσεις ( btw, έχεις λάβει τα ενοχλητικά spams της δράσης; ).
Απλά έχω βαρεθεί.

Είμαι υποχρεωμένος να κινηθώ ανάμεσα τους μιας και βγάζω χρήματα μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα παίξω και στην παράσταση τους.

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, όλοι έχουμε το δικό μας μικρό ρόλο…

Πάντως χάρηκα πολύ που κι εσύ ταυτίζεσαι με τον ερχομό του John connor. :lol:

jogy

επαναστατη klou.εισαι βγαλμενος απο την τζιχαντ.ΤΕΛΟΣ.χαχαχχαχαχχχ

ο θειος τα ξερει αυτα???

klou

Ποιος επαναστάτης μωρέ… Τσε κε Βάρα και τσου ρε Λάκη! Ένας είναι ρε ο επαναστάτης, ο Μητσοτάκης! ( Α.Μ.Α.Ν Rulez :P )

Leave a comment

Follow me on twitter

I tweet interesting things about me, web design & NYC!