Web design or the Sea?

Είναι πολύ περίεργο το συναίσθημα της επιστροφής από τις διακοπές. Όταν δεν τις χρειάζεσαι, βαριέσαι.  Όταν τις χρειάζεσαι όμως, γίνεται κάτι ακόμη χειρότερο. Ξεφεύγεις!

6 ημέρες στη σκόπελο ήταν αρκετές να με κάνουν να ξεχάσω όλο το style ζωής μου στην πόλη, τους ρυθμούς μου. Ήταν αρκετές να με κάνουν να επαναπροσδιορίσω τα “θέλω” μου και τι πραγματικά μου αρέσει. Με λίγα λόγια, ήταν μια ξεκούραστη εβδομάδα στη Σκόπελο!

Καλώς ήλθα πίσω, στην αληθινή ζωή. Με το που γύρισα, με περίμεναν περίπου 15 emails που έπρεπε να απαντήσω ( ευτυχώς με τη βοήθεια του iphone και ενός epsresso bar με free wi-fi – Thanks Anemos! – απάντησα σε μερικά κάποια μεσημέρια :) ), δουλειές που είχαν μείνει στη μέση και έπρεπε να συνεχίσω, ένα τεράστιο project που ένοιωσε για 1 εβδομάδα μοναξιά, του άρεσε και είπε να τα διαλύσει όλα και τέλος, 2 νέες συνεργασίες.

Πραγματικά, ήταν πολλά για να τα επεξεργαστεί ο εγκέφαλος μου. Θόλωσα, φοβήθηκα, αλλά ήξερα τη λύση :)

ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα…

Ήταν λογικό οι ενέργειες που ακολούθησα με ευλάβια να μη βοηθήσουν, διότι όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα απότομης επαναφοράς στην σκληρή πραγματικότητα από έναν παραμυθένιο τρόπο ζωής, παρά έλλειψη έμπνευσης ή κούραση.

Έτσι, αυτό που έκανα ήταν να φωνάξω τους συμμάχους μου. Αρχικά, έγραψα μια μικρή, τοσο-δα ιστοριούλα που με έκανε να γελάσω και να νοιώσω καλύτερα. Σύμμαχος μου σε αυτό ήταν ένα πανέτοιμο σπιράλ τετράδιο και ένας θαρραλέος μπλέ μαρκαδόρος.

Έπειτα, άνοιξα το itunes, κατευθύνθηκα στη “my top rated” μουσική βιβλιοθήκη μου και έπαιξα ένα από τα αγαπημένα μου κομάτια. Ήθελα να μεταφερθώ συναισθηματικά, ομαλά από τη Σκόπελο πίσω στη Θεσσαλονίκη και το κομάτι θα βοηθούσε πολύ όπως και η ένταση του ήχου. Το “Dirty Diana” του M.J. θεωρήθηκε το κατάλληλο και όντως μου δημιούργησε όμορφα συναισθήματα, αλλά ήθελα να το ακούσω πιο δυνατά. Ο iMac, είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ηχεία του δεν είναι τόσο δυνατά, αν και αρκετά ποιοτικά.

Τέλος, αποφάσισα να προβώ σε shopping therapy. Κάποιο gadget για το iphone ή τον imac μου θα είχε σειρά.

Καθώς αντιμετώπισα διάφορα προβλήματα μπαταρίας κατά τη διάρκεια των διακοπών μου, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ βολικό αν προμηθευόμουν ένα φορτιστή αυτοκινήτου.

Η πρώτη προσπάθεια, ήταν αποτυχία. Αγόρασα ένα έξτρα καλώδιο και έναν φορτιστή αυτοκινήτου με θυληκή έξοδο USB, αλλά δεν δούλεψε στο αμάξι μου.

Κατά τη διάρκεια του -καθιερωμένου πλέον- zombo meeting με τα τακτικά μέλη, επισκέφτηκα το apple demo store στην Αγγελάκη ( Θεσσαλονίκη να’ούμ ) και βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα, έναν φορτιστή αυτοκινήτου που έπαιζε, συν μπόνους!

Το μπόνους ήταν τα υπέροχα ηχεία που έκαναν αργότερα το “Dirty Diana” να δώσει πραγματικά αυτό που αξίζει και έχει να δώσει στον κάθε ακροατή. Κόστισαν 150 ευρώ και αυτή τη στιγμή στολίζουν το γραφείο μου.

Πρόκειται για τα Harman Kardon SoundSticks II . Η ποιότητα ήχου που βγάζουν κάνει το 5.1 home theatre του Σαλονιού μου να ντρέπεται λόγω μεγέθους αλλά και ηλικίας. Επιπλέον ομορφαίνουν το working space μου κάνοντας με να νοιώθω ακόμη καλύτερα και ικανοποίησαν την ανάγκη μου για Gadget Shopping.

Το χαμόγελο μου επέστρεψε. Απανταχού συνεργάτες μου, μη φοβάστε! Έχω ξεπεράσει τις διακοπές μου, σταμάτησα να θέλω να γίνω Επαγγελματίας Pool Visitor και είμαι έτοιμος να προχωρήσω με τα project σας/μας, γεμάτος ενέργεια και νέες ιδέες! :D

Τα χρήσιμα συμπεράσματα που βγήκαν από την περιπέτεια μου

1.  Η μουσική βοηθά πολύ στη ψυχολογία του ανθρώπου.

2. Ο όμορφος χώρος εργασίας, είναι πολύ σημαντικός  και συμβάλλει αναλόγως στην απόδοση του καθενός.

3. Το shopping είναι μια παραδοσιακή ψυχοθεραπεία που απλώς δεν πεθαίνει ποτέ :) Είμαστε παιδιά του καπιταλιστικού συστήματος, της νέας τάξης πραγμάτων και των εμπορικών κέντρων, του υπερκαταναλωτισμού και άλλων παράτολμων επιθέτων και πρέπει να το παραδεχτούμε χωρίς φόβο και πάθος. We like shopping. Μόλις  μας γυρίσει το μάτι και πάρουμε τα βουνά ( ή τις παραλίες ) τότε το ξανα συζητάμε.

4. Ένα κινητό με wi-fi είναι πραγματικά απαραίτητο.

5. Τα zombo meetings είναι ένας ανοικτός σε όλους θεσμός που βοηθά στη πράξη.  Thanks guys and girls.

Comments 9

9 Responses

#FN$#

Συμφωνώ με όλα τα συμπεράσματά σου -με μόνη εξαίρεση το τελευταίο που δν το “πιάνω” :Ρ- και σου εύχομαι καλή συνέχεια με τα projects σου! :)

klou

Σε ευχαριστώ για τις ευχές! :)
Δε μου είπες μεγειά τα ηχεία όμως! :p

Όσο για τα Zombo meetings… That’s another post!

Gerasimos

Μελέτες έδειξαν πως τα zombo meetings, μειώνουν τη χοληστερίνη και τις πιθανότητες εμφάνισης έλκους…

klou

@Gerasimos

Είμαι πολύ επιφυλακτικός με τις συγκεριμένες μελέτες μιας και υπάρχει η πιθανότητα να χρηματοδοτούνται από πηγές συγκεκριμένων συμφερόντων.
Ωστόσο μέχρι στιγμής, τα θεωρώ έναν πολύ δυνατό θεσμό που έχει να δώσει αρκετά στο χώρο.

#FN$#

:$
Ουπς…
Με ‘γειααααααααααααααα! :P

klou

Τι με γεια…. “Με τι;” κανονικά έπρεπε να πείς ( ή μάλλον καλύτερα, να ρωτησεις ) γιατί με τις αγορές που έχω κάνει τώρα τελευταία δε με βλέπω καλά :p
Για την τελευταία μάλιστα, θα γράψω κι ένα άρθρο σε αυτό το “συχνά ανανεώσιμο” blog :D

#FN$#

??
Κατέστρεψες τέτοια ηχεία;;;;;;
:-/

Eui

Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι το Harman Kardon SoundSticks II εχει πολύ καλή ποιοτητα ήχου και θα συμπληρώσω ότι αναδεικνυουν τις μουσικές δυνατότες του iMac.Κάτι που απο πλευράς εντασης μειονεκτεί.Ιδίως όταν το ν’ακούς μουσική σε βοηθάει στην αποδοση ποιοτικής δουλειάς.Ξέχασες όμως να διευκρινίσεις ότι για να γίνει εφικτο αυτό είναι απαραίτητο να κατοχειρώσεις το δικό σου επαγγελματικο χώρο έκφρασης στο σπίτι……. γιατί μας έχεις ”πάρει τ’αυτιά”!!!!!…………….. :P

klou

hahah, yes dear, i’m working on it! :-)

Leave a comment

Follow me on twitter

I tweet interesting things about me, web design & NYC!