Wireframeplus!

Το “wireframeplus” είναι μια online υπηρεσία που προσφέρει υψηλής ποιότητας Web design, σε Web developers, Web Agencies, freelancers, Art directors και γενικώς σε όποιον χρειάζεται ποιοτικές υπηρεσίες σχεδιασμού επιφανειών για το web. Η διαφορά του “wireframeplus” είναι ότι εστιάζει μόνο στο design, παραδίδοντας κυρίως τις μακέτες σε PSD (photoshop ) format, προσφέροντας ωστόσο και την επιλογή να παραδωθούν σε (x)html/css.

Μέσα από μια φόρμα, ο χρήστης καλείται να ανεβάσει ή να δώσει το link προς το wireframe του, προεραιτικά την επιθυμητή παλέτα χρωμάτων, το brief του project και μέσα από 5 design επιλογές ( style sliders ), να περιγράψει το κατάλληλο ύφος που επιθυμεί. Έτσι, συγκεντρώνεται σχεδόν αυτόματα ένα ικανοποιητικό πλήθος πληροφοριών για το project που ως αποτέλεσμα έχει την μείωση του κόστους του design από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, που ξεκινά από τα 449$.

Η τιμή των 449$, από την οποία ξεκινά η παράδοση σε .psd κρίνεται αρκετά χαμηλή και ίσως θα μπορούσε να τεθεί το θέμα της αμφισβήτησης της ποιότητας των designs που παράγονται. Είναι όμως έτσι;

Σε ποιες επιμέρους διαδικασίες χωρίζεται το web design;

Ας μη γελιόμαστε, στην Ελλάδα τουλάχιστον και σε πολλά low budget projects globally, ο άνθρωπος που θα πραγματοποιήσει τη μελέτη αναγκών του πελάτη, την έρευνα ανταγωνισμού και μια πρώτη ανάλυση χρηστικότητας και αξιολόγησης των στόχων του, είναι ο web designer και αυτές οι διαδικασίες είναι απαραίτητες για κάθε project, μικρό ή μεγάλο, διαφορετικά απλά έχετε ένα όμορφο (ή άσχημο) design που δεν λειτουργεί.

Έχοντας έτοιμα τα παραπάνω απαραίτητα στοιχεία, το project που φτάνει στο “wireframeplus” μπορεί να ξεκινήσει κατευθείαν από το design και η συνολική διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας να μειωθεί στο μισό, με αποτέλεσμα να μειωθεί αντίστοιχα το κόστος, χωρίς να θυσιαστεί ούτε ίχνος από την ποιότητα του αποτελέσματος και αυτό, με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.

Πριν την έναρξη της Design διαδικασίας, έγινε μια έρευνα του ανταγωνισμού και μια έρευνα του πως αντιδρούν οι υποψήφιοι χρήστες μιας τέτοιας online υπηρεσίας και πως θα μπορούσαμε να τη βελτιώσουμε – τι παραπάνω μπορούμε να προσφέρουμε – ώστε να την κάνουμε πραγματικά χρήσιμη και easy to use. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από Wireframes, η περιγραφή των τρόπων λειτουργείας κάθε στοιχείων του και στη συνέχεια ο γραφικός σχεδιασμός τους.

Η development διαδικασία δεν ήταν και η πιο απλή (και δεν έχει τελειώσει ακόμη). Η πρώτη σκεψη ήταν το project να υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου σε WordPress, σύντομα όμως διαπιστώσαμε πως η έξτρα δουλειά που έπρεπε να γίνει πάνω στο WordPress ήταν απλά too much και σε συνδυασμό με κάποια άλλα προβλήματα, αποφασίσαμε να γράψουμε ένα custom mini CMS κι ένα mini Customer Management σε Code Igniter, τα οποία κάθισαν(κάθονται για την ακρίβεια) “ακριβώς” στις ανάγκες του “wireframeplus”.
Φυσικά, το blog του wireframeplus! θα χρησιμοποιεί WordPress, θα είναι στα Αγγλικά και θα αναφέρεται σε σχετικά θέματα.

Η αλήθεια είναι ό,τι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα υπήρχαν τη χρονική στιγμή που αναμένονται και με αυτή την ποιότητα, αν δεν έβαζε το χεράκι του ο @tsiger και του χρωστώ ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλα. Είναι ο άνθρωπος πίσω από το Web development της εφαρμογής και πίσω από ένα πολύ μεγάλο μέρος της έρευνας που έγινε για τις ανάγκες του design.

Το wireframeplus.com είναι ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα του προσωπικού μου επαναπροσδιορισμού, ο οποίος περιήχε μια ευρηματική ερώτηση: “Τι σου αρέσει να κάνεις ( for a living of course ) ;”. Η απάντηση ηταν ο σχεδιασμός ιστοσελίδων και η συνέχεια ήρθε σχεδόν αμέσως μετά, έπειτα από μερικά μυστικά #zombo meetups.

Υπάρχει τεράστια διαφορά από το ποια είναι τα skills σου και τι ξέρεις να κάνεις καλά, από το τι πραγματικά γουστάρεις να κάνεις. Είναι σημαντικό να κάνεις ότι αγαπάς και να αφοσιώνεσαι σ’αυτό. Βάζεις περισσότερη ενέργεια, περισσότερη αγάπη, περισσότερο πάθος και αυτό που βγαίνει έχει κληρονομήσει όλα αυτά τα καλά στοιχεία και αποπνέει…επιτυχία!

Δεν ξέρω αν είναι ένα “side project” ή πως θα εξελιχθεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ακολουθήθηκε μια σοβαρή διαδικασία, έγινε η απαραίτητη μελέτη και έρευνα, ορίστηκε budget, στόχοι, ημερομηνίες, σχεδιάστηκαν κινήσεις προώθησης, έπειτα ξεκίνησε το design και το development και κάθε μέρα που περνάει γουστάρω ακόμη περισσότερο στην ιδέα του.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη Κανονίδη που προθυμοποιήθηκε να συμπεριλάβει μερικά λόγια για το Project κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του στο πρώτο Wordcamp που έγινε στη Χώρα μας. Όπως αναφέρθηκε και στο wordcamp, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν ένα εκπτωτικό κουπόνι αξίας 10% για την πρώτη τους παραγγελία μέσω του www.wireframeplus.com.

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να περάσει μια βόλτα από το http://www.wireframeplus.com και να μας ακολουθήσει στο twitter: @wireframeplus .

Welcome wireframeplus.com λοιπόν!

ΥΓ: Το ξέρω ότι το blog μου είναι ένα γκρεμισμένο τοπίο ( η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει…χμμ… ) και είναι αρκετά δύσχρηστο για αυτό και υπόσχομαι να αλλάξει σύντομα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο άρθρο :)

Comments 5

5 Responses

Gerasimos

Επειδή είμαι λίγο πιο “παλιός” στο να κάνω ένα “αστείο” site και πλέον να με ζεί, να σου πω πως εκεί έξω υπάρχει κοινό. Το βρίσκεις, δουλεύεις, life’s sweet etc. :D

#FN$#

:)

Kαλή αρχή λοιπόν! Καλό ξεκίνημα! ;)

Sugarenia

Μπράβο m’dear. Side project ftw! Λατρεύω αεροπλανάκια :)

Σου εύχομαι να βρίσκεις πάντα τον χρόνο να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν – και γιατί όχι – να φέρνουν και μερικά ευρώ στην τράπεζα ;)

klou

@Gerasimos
είναι όντως αρκετά ενθαρρυντικό.

@#FN$#
Thanks :)

@Sugarenia
Σε ευχαριστώ! Aυτά τα ευρώ στην τράπεζα, έχουν τη μαγική ιδιότητα να μεταμορφώνονται σε apple products κατευθείαν! Ποτέ δεν τα έχω δει! :P

Leave a comment

Follow me on twitter

I tweet interesting things about me, web design & NYC!