Web bundles, iPhone goodies & one sweet icon set!

Τα bundles είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Πως λέμε Armani & Gucci ή φωτιά και Βurberry, έτσι αντίστοιχα εμείς λέμε φωτιά και macheist bundle… Οκ δεν ήταν και τόσο αστείο.

Βρήκα όμως 2 πολύ καλές ιδέες για bundles και σας τις παρουσιάζω πιο κάτω! Μετά τα bundles  θα βρείτε 2 πολύ ωραία iPhone resources για design & development και τέλος, παρουσιάζω το πιο γλυκό σετ εικονιδίων του καλοκαιριού!

Bundles!

Μετά το macheist bundle με εφαρμογές και παιχνίδια για τα πολυαγαπημένα μας Macintosh, ξεπήδησαν διάφορα για mac αλλά και windows.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποια bundles με εφαρμογές και παιχνίδια, αλλά σχετικά με web design & development! Είναι και τα 2 σε coming soon φάση και προέρχονται από 2 πολύ δυνατά ονόματα του χώρου.

1. Bundle Hunt

Το Bundle Hunt μας υπόσχεται ότι θα βρει τις καλύτερες templates, fonts, συνδρομές και γενικώς ότι web resource κυκλοφορεί εκεί έξω, με σκοπό να δημιουργηθεί το καλύτερο web bundle στην ιστορία!

Είναι μεγάλα λόγια,  τα οποία προέρχονται από την Noura Yehia. Για όσους δεν την ξέρουν, πρόκειται για την Founder του noupe.com &  devsnippets.com. Οπότε ναι, σε αυτήν επιτρέπονται τα μεγάλα λόγια :}

2. WPbundle

Το δεύτερο bundle έχει σχέση με την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το kloudesign.gr, δηλαδή το WordPress, λέγεται WPbundle και υπόσχεται 10 υπέροχα, σχεδιασμένα με προσοχή WordPress Θέματα, μερικά εικονίδια και άλλες μικρές εκπλήξεις μόνο με $80, ποσό αρκετά μικρό για όλα αυτά! Στο blog του WPbundle μπορείτε να δείτε κάποια previews των θεμάτων που δουλεύονται αυτή τη στιγμή, ενώ κάθε μέρα υπάρχει και ένας διαγωνισμός. Αρκετά καλή πολιτική προώθησης!

Το WPbundle είναι μια νέα φρέσκια ιδέα στον χώρο των WordPress Θεμάτων και έρχεται από τον ιδιοκτήτη του wefunction, Liam Mckay. Ο Liam είναι ο τύπος που ανασχεδίασε το Smashing Magazine. Ναι, είναι πολύ γνωστός για αυτό και αναμένεται το bundle του να κάνει θραύση :}

Τα 2 bundles φιλοξενούνται σε 2 υπέροχα websites και με βια κρατιέμαι να μην τα αγοράσω. Το ξέρω, δεν τα χρειάζομαι προσωπικά, αλλά πως είναι δυνατόν να μην επιβραβεύσω αυτές τις καλοσχεδιασμένες και ωραίες ιδέες; (Οικονομία είπαμε, οκ, οκ!)

iPhone Goodies

Αρκετά με τα paid bundles. Να και κάτι που μπορούμε να το πάρουμε καθώς διανύουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση ever.

Καθώς ψάχνομαι και ασχολούμαι ολοένα και περισσότερο στον χρόνο που μου απομένει με τον UI σχεδιασμό για iPhone & iPad και γενικότερα mobile, πέφτω συνεχώς σε χρήσιμα links, μερικά από τα οποία είναι υπερχρήσιμα και χρήζουν αναφοράς.

Ο Mr. Hicks σχεδίασε ένα πολύ χρήσιμο εικονίδιο εφαρμογής iPhone & iPad στο Adobe Illustrator CS5 για όλες τις διαστάσεις που μπορεί να χρειαστείτε και το συνοδεύει με οδηγίες σχετικά  με το πως μπορείτε να το επεξεργαστείτε σύμφωνα με τα επίσημα guidelines της Apple.

Βρείτε το εδώ!

Αν και δεν ασχολούμαι ( και δεν σκοπεύω ) με το mobile development, αυτό το framework δείχνει πολλά υποσχόμενο. Ονομάζεται “Sencha Touch”, βρίσκεται σε beta και είναι το πρώτο HTML5 mobile app framework.

Με απλά λόγια, αν γνωρίζεις html5 και css3, με αυτό το framework μπορείς να κάνεις τις διαδικτυακές εφαρμογές που σχεδιάζεις να φαίνονται σαν native iOS εφαρμογές! Δεν ακούγεται τέλειο;

Κατεβάστε το  εδώ

Sweet icon Set

Πρέπει να ομολογήσω πως είμαι συλλέκτης σπάνιων και ποιοτικών εικονιδίων.  Ναι! Τα εικονίδια είναι η καλύτερη μου. Τα χρησιμοποιώ σπάνια στα websites μου – γιατί ως σπάνια η μορφή και το θέμα τους δεν είναι συνηθισμένο – αλλά ξέρω ότι την μια φορά που θα χρειαστούν, θα αξίζουν τον κόπο!

Το τελευταίο σπάνιο εύρημα μου το ανακάλυψα καθώς περνούσα από το onextrapixel.

Πρόκειται για τα διάσημα πλέον Yummy Icons, που είναι Social Media εικονίδια σχεδιασμένα σε μορφή γλυκών! Φανταστείτε τώρα να σχεδιασω μια σελίδα ζαχαροπλαστείου π.χ. τι χαρά θα κάνω! Και θα πάρω και τα εύσημα, που θα ξέρει ο ιδιοκτήτης ποιος τα σχεδίασε κτλ. χαχ!

Όχι δείτε τα δηλαδή.

Social icon set!

Καθώς  έψαχνα να βρω τον δημιουργό των φοβερών εικονιδίων, με έκπληξη μου διαπιστώνω πως πρόκειται για την Ελένη Γκίζη!

Η Ελένη είναι η δημιουργός του λογότυπου της νέας υπηρεσίας μου,  Wireframe Plus και των υπέροχων σχεδίων του νέου Porcupine Colors! Τι μικρός που είναι ο κόσμος!

Οκ, με πιάσατε! Το ήξερα από πριν ότι η Ελένη σχεδίασε τα εικονίδια. Από εδώ και στο εξής θα την βλέπετε να αναφέρεται σε αρκετά μεγάλα design related websites και το καλύτερο από όλα είναι ότι έχει ένα  blog γεμάτο από τέτοια καλούδια, δωρεάν!

Enjoy!

http://www.wpbundle.com/

Comments 1

One Response

PinkMoustache

Απίθανο post! Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστούμε Klou! (ελπίζω να μη με καταλάβουν με το μουστάκι…χι χι…)

Leave a comment

Follow me on twitter

I tweet interesting things about me, web design & NYC!