Woke up in 2021 featured in Note & Point!

Μερικά πράγματα δεν πρέπει να τα αφήνεις να περάσουν έτσι, όσο κι αν δείχνουν ότι δεν είσαι και πολύ μετριόφρων ( αλλά είμαι, αλήθεια! ).

Πριν από λίγο καιρό, παρουσίασα στο ΝΟΗΣΙΣ πως σκέφτομαι το μέλλον του τομέα μου το 2021 και πως εφαρμόζοντας κάποιες πρακτικές, μπορώ να συμμετέχω στην αλλαγή του τόπου μας προς το καλύτερο. Ακούστηκα σαν πολιτικός; Χμ..

Οκ πάμε ξανά. Στα πλαίσια του Open coffee Θεσσαλονίκης πριν από λίγο καιρό είπα μπροστά σε 200+ άτομα, μέσα σε μια αίθουσα του ΝΟΗΣΙΣ, ότι ξύπνησα στο 2021…Και δεν γέλασε κανείς! Φυσικά, με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι το event είχε τίτλο “Μια νύχτα στο μέλλον”, αλλά και πάλι, τι εννοείς “ξύπνησες στο 2021″;  Είναι κάπως αστείο…Ε; Όχι;

Για να υποστηρίξω λοιπόν τον ισχυρισμό μου, κάθισα και σχεδίασα *ολομόναχος και χωρίς καμία βοήθεια, μια μικρή παρουσίαση η οποία έλεγε μια ιστορία που διαδραματίζεται στο μέλλον.

Το super cool που just happened λοιπόν, είναι ότι η παρουσίαση μου σήμερα μπήκε και παρουσιάστηκε στο Note & Point!

Το note & point για όσους δε γνωρίζουν είναι κάτι σαν το ναό της τέχνης και του super cool design όσον αφορά τις παρουσιάσεις και ποτέ δεν πίστευα ότι το Woke up in 2021 θα μπορούσε να παρουσιαστεί εκεί λόγω των Ελληνικών πρώτα από όλα! Έτσι μπορεί να καταλάβει κανείς την έκπληξη μου όταν διάβασα στο twitter το παρακάτω:

Take a moment to brush up on your Greek today at N&P. Introductory lesson via Keynote by @klouhttp://bit.ly/gpkdZp

Συνεχίζοντας και πατώντας στο link που έδωσε το παραπάνω tweet, διάβασα αυτό:

It doesn’t take an in-depth knowledge of Greek to know that this little illustrated deck is both cool and a bit of a break from the norm. Thanks to Thanos Papavasiliou for hitting us up with it.

Αμέσως πάτησα τα κουμπάκια RT, follow, mention, ότι υπήρχε τέλος πάντων και τώρα γράφω αυτό το post και υπόσχομαι ότι θα σταματήσω εδώ.

Πέρα από την πλάκα όμως, χάρηκα όταν είδα έναν άνθρωπο που δεν καταλαβαίνει Ελληνικά, να καταλαβαίνει τι ήθελα να πω χωρίς να με ακούσει και φυσικά χάρηκα που η παρουσίαση μου είναι μέσα στο note & point, ανάμεσα σε τόσες φοβερές και τρομερές άλλες παρουσιάσεις και ονόματα όπως ο Andy Budd, ο Matthew Smith, ο Elliot Jay Stocks και άλλοι μέγα διδάσκαλοι του web design.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ

Woke up in 2021 - Μια νύχτα στο μέλλον

* Όταν λέω ολομόναχος, εννοώ ότι η Ελένη Γκίζη ή αλλιώς ροζ μουστάκι ή αλλιώς μια από τις καλύτερες illustrators και logo designers που γνωρίζω, το μόνο που έκανε ήταν να σχεδιάσει ότι illustrations βλέπετε και τίποτα άλλο. Οκ, πρότεινε και την τυπογραφία. Οκ, έκανε και τα πλαίσια μέσα στα οποία λέω ότι λέω. Εντάξει, έκανε και το λογότυπο του Wireframe Plus! Και τα αστεράκια στο background…Αλλά δεν έκανε τίποτα άλλο! Μόνο αυτά! Έβαλε ελάχιστα τόσο δα το χεράκι της μωρέ! Στην τελική, εγώ επέλεξα να χρησιμοποιήσω ότι έκανε και όπως λένε πολύ σωστά, “ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του”…  Thanks Helen! :}

Comments 3

3 Responses

John Tsevdos

Συγχαρητήρια man! Designατη παρουσίαση (κρίμα που δεν την είδα και live)…

Take care ;-)

klou

Thanks man, καλύτερα που δεν την είδες live κατά τη γνώμη μου γιατί δεν τη στήριξα όπως θα ήθελα.
Next time :)

Helen Gizi

Εύγε και πάλι εύγε Klou!

Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η παρουσίαση ήταν πολύ cool. Είναι καλό να είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου, συμφωνώ, μόνο εσύ όμως ξέρεις πόσο καλύτερα θα μπορούσες να τα είχες πει.

Όσον αφορά τα illustrations. Σου έστειλα δύο vectorάκια και σε χρόνο dt (και μάλιστα λίγη ώρα πριν από την παρουσίαση σου) τα είχες κάνει ολόκληρη ιστορία!

Οπότε τι να λέμε… Είσαι ο καλύτερος :)

Leave a comment

Follow me on twitter

I tweet interesting things about me, web design & NYC!