WordCamp #2, η επόμενη μέρα.

Ωραίο το Wordcamp.

Ωραίο γιατί είδα φρέσκα πρόσωπα, γνώρισα νέους φίλους που ασχολούνται με το Web επαγγελματικά και μη.

Επιτέλους, βρεθήκαμε με τη Ζαχαρένια και τον Απόστολο από κοντά και επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε Super Geeks & Super Cool χαρακτήρες!</metriofron> Η παρουσίαση της Ζαχαρένιας επίσης ήταν από τις πιο εμπνευσμένες που έχω δει live.

Περισσότερα για τις παρουσιάσεις

Ο κόσμος που παρεβρέθηκε στο Wordcamp νομίζω ευχαριστήθηκε από τις παρουσιάσεις.

Ο tsiger και ο vmasto έκαναν τις πιο ουσιαστικές παρουσιάσεις σχετικά με το WordPress Development. Παρέθεσαν Κώδικα και παραδείγματα, έδειξαν ότι έχουν βαθιά σχέση με το WordPress και ο κόσμος το εκτίμησε.

Ο dkalo εκπέμπει μια φρεσκάδα. Είναι πολύ καλός on stage και είπε πολλά χρήσιμα πράγματα σχετικά με το χώρο του blogging και πως μπορείς να βγάλεις χρήματα από αυτό.

Μου άρεσε επίσης πολύ όταν ο Φώτης Αλεξάνδρου μας είπε να δοκιμάζουμε νέους συνδιασμούς, να μην κολάμε απαραίτητα στα συνηθισμένα και να δούμε τον προγραμματισμό σαν ευχαρίστηση και πάνω από όλα, να μη σταματήσουμε  να εξελισσόμαστε. Αλλάζοντας τη λέξη “προγραμματισμό” με ότι κάνει ο καθένας, νομίζω ότι είναι η καλύτερη συμβουλή.

Για την παρουσίαση του Γιώργου Κανελλόπουλου δεν μπορώ να έχω γνώμη, γιατί δεν ήμουν στην αίθουσα. Έφυγα όταν τον άκουσα να λέει: “Εμείς σας ακούμε, η Microsoft σας ακούει”. Αν ήταν και μέσα στις παρουσιάσεις των υπολοίπων ομιλητών, ίσως μας άκουγε περισσότερο.

Δεν πειράζει όμως και μονο που η Microsoft στηρίζει το WordCamp, της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και φυσικά της αξίζει να προωθήσει τα δικά της προϊόντα και στόχους. Βλέπω εδώ και αρκετό καιρό, μια πραγματική αλλαγή στη νοοτροπία της. Βλέπω στοιχεία όπως ταπεινοφροσύνη και διάθεση για πραγματική προσφορά, πράγματα που ο κόσμος εκτιμά και σε συνδιασμό με ένα καλό προϊόν, είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Η παρουσίαση μου

Παρουσίασα κι εγώ στο φετινό Wordcamp. Μίλησα για WordPress και τυπογραφία, όμως, αν και η παρουσίαση μου έλεγε αρκετά χρήσιμα πράγματα, νομίζω ότι θα μπορούσα να τα είχα πάει καλύτερα.

Η διοργάνωση

Η διοργάνωση για μια ακόμη χρονιά ήταν άψογη σε επίπεδο φιλοξενίας. Όταν φτάσαμε όλα ήταν έτοιμα, ο μπουφές είχε όλα τα απαραίτητα και με συχνή ανανέωση, η αίθουσα και οι εγκαταστάσεις πολύ καλές και εξαιρετικά εντυπωσιακή η προσπάθεια των παιδιών που κάλυψαν live το event. Τα δώρα για ακόμη μια χρονιά άφθονα και γενικότερα η μεγάλη προσπάθεια του Βασίλη Κανονίδη φάνηκε και απέδωσε καρπούς…Για όσους ήμασταν εκεί.

Γιατί ήμασταν τόσοι εκεί;

Πραγματικά περίμενα περισσότερο κόσμο. Η προσπάθεια ήταν μεγάλη όντως και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τουλάχιστον το διπλάσιο κόσμο από ότι ήρθε. Δεν είμαι σίγουρος πόσοι ήμασταν, αλλά πραγματικά περίμενα να δω κι άλλο κόσμο.

Ίσως φταίει η τοποθεσία, ομολογουμένως το ξενοδοχείο ήταν μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σίγουρα όμως, φταίει το ότι την ίδια ημερομηνία έγινε το Λιμάνι Αλλιώς και το Open Coffee πήρε μέρος σε αυτό και προσωπικά αυτό δεν μου άρεσε. Δεν μου άρεσε γιατί νοιώθω μέλος της κοινότητας του Open coffee, μέλος της κοινότητας του Wordcamp και γνωρίζω πολύ καλά, ότι η κοινότητα είναι 1 στην ουσία, όχι 2. Πως έγινε να συμπίπτουν 2 events της ίδιας κοινότητας με αποτέλεσμα ο κόσμος να μοιραστεί και να χάσουν και τα 2 σε δυναμική;

Θα μπορούσε το WordCamp να γίνει μέσα σε μια αίθουσα στο Λιμάνι; Θα μπορούσε το Λιμάνι αλλιώς να λάβει μέρος άλλη ημερομηνία; Θα μπορούσε το OC να μην συμμετάσχει στο Λιμάνι αλλιώς, αλλά στο WordCamp; Θα μπορούσε το WordCamp να σετάρει μια διαφορετική ημερομηνία, αφού γίνονται 2 τόσο δυνατά events την ίδια ημέρα;

Ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί και δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν και τι ευθύνες να ρίξεις άλλωστε σε παιδιά που προσπαθούν για το καλό της κοινότητας, αφιλοκερδώς, για το μεράκι τους.

Αυτό που ξέρω είναι ότι πολλοί μαζί έχουμε δύναμη ελπίζω και εύχομαι την επόμενη φορά να συμμετέχω σε ένα event που θα είμαστε όλοι μαζί. Δεν είναι καλύτερα;

WPSessions.gr

Και επειδή δεν μπορώ να κλείσω σαν μοιρολογίστρα το post, άφησα το καλύτερο για το τέλος. Με τον Βασίλη και τον Γεράσιμο, δημιουργήσαμε το WPSessions.gr. Πρόκειται για μια σειρά από Workshops που θα γίνουν αρχικά στη Θεσσαλονίκη και θα έχουν ως θέμα τους την εκμάθηση του WordPress, με τον σωστό τρόπο. Το αναλυτικό πρόγραμμα, οι ημερομηνίες και η τοποθεσία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο στο website υπάρχει μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε αν θέλετε να μάθετε WordPress, να μάθετε έγκαιρα πότε, που και τι θα μάθετε! Βέβαια, με τον Γεράσιμο και τον Βασίλη να μοιράζονται τις γνώσεις τους, σκέφτομαι κι εγώ μετά το Design Session να καθήσω στο θρανίο με το laptop μου με τους υπόλοιπους που θα είμαστε εκεί και να μάθω ωραία πράγματα!

Stay tuned λοιπόν!

Υ.Γ Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τη δική μου παρουσίαση :)

Comments 14

14 Responses

WordCamp 2011 « theportraitofageek.com

[...] “κακή συννενόηση”.Επειδή ήδη έχουν γραφτεί αρκετά posts εντυπώσεων σχετικά με το WordCamp, αν νιώθετε άσχημα να [...]

Sotiris Kalathas

Όλα καλά Θάνο, αλλά αυτό που δεν μας είπες στην παρουσίασή σου είναι ποιός είσαι και τι κάνεις! :-) :-P

Συγχαρητήρια, +1 από εμένα, η παρουσίασή σου ήταν πολύ καλή, και είσαι από τα άτομα που αφήσανε την καλύτερη δυνατή εικόνα γιατί ήξερες τι έλεγες και ήξερες πως να το πεις και πως να κερδίσεις το ακροατήριο!

Fotis Alexandrou

Thnx man! :)

Basilakis

Το όνομα σου ξανά, δεν μας είπες. Θεωρώ πως το Post, έπρεπε να είχε ξεκινήσει έτσι! :P

Σ’ευχαριστούμε για τα καλά λόγια. Το WordCampGRE φαίνεται πως και φέτος, πέτυχε το σκοπό του.

Όσο για το λιμάνι, εμείς ξέραμε πως τελευταίο Coffee ήταν όταν ανακοινώσαμε το Event μας, που μας δώσανε λόγο. Τι να κάνουμε, του χρόνου! :-)

Bourakis

Όταν ξεκινάμε μια παρουσίαση αγαπητέ, πρώτα συστηνόμαστε στο κοινό και στη συνέχεια αναφέρουμε το θέμα της παρουσίασής μας.Να το έχεις υπόψιν σου στο μέλλον… :-)

John Tsevdos

Πολύ καλή η παρουσίαση bro! Ξέρεις αν μπορούμε να τις βρούμε όλες κάπου μαζεμένες (ή ακόμα καλύτερα τα video ;-) ;

Καλή επιτυχία με το WordPress Sessions ;-)

Basilakis

Οι παρουσιάσεις έχουν ανεβεί στο επίσημο Site. To Video θα ανεβεί και αυτό μόλις τελειώσουν τα παιδιά με την επεξεργασία!

Georgios Gatos

Για όσους έχουν απορία γιατί κατά το WordCamp GREECE η ομάδα του Open Coffee Θεσσαλονίκης συμμετείχε αλλού, παρακαλώ διαβάστε το post
http://gatos.posterous.com/wordcampgre-opencoffee

klou

@Sotiris
σ’ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσε :)

@Tsevdos
Thanks man :) Έπρεπε να ανέβεις, ήταν awesome!

@Everyone
και κάτι μου έλεγε μέσα μου να ξεκαθαρίσω ποιος είμαι και τι κάνω, να το πω άλλη μια φορά… :P

Sugarenia

Ευχαριστώ-ώ-ώ-ώ :D

Τί είπαμε ότι κάνει το WireframePlus;

klou

@Sugarenia

Παρακαλώ (it was the best day of the year giirl)

george

Υπάρχουν αντίστοιχα Workshops στην Αθήνα; Κάτι αξιόλογο please.

klou

Στην Αθήνα δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο για WordPress ακόμα, αλλά ένα αξιόλογο event σχετικά με το web design είναι το http://digitized.gr/

Leave a comment

Follow me on twitter

I tweet interesting things about me, web design & NYC!