Τι έμαθα στο upNorth Conference

Η πρώτη μέρα του Δεκέμβρη ήταν σχεδόν ανοιξιάτικη και το κλίμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για να μαζευτούμε 120 geeks και να παρακολουθήσουμε 8 ανθρώπους να λένε τις δικιές τους geek ιστορίες σε ένα νέο συνέδριο που ονομάστηκε upNorth!

Με το Βασίλη ήμασταν εκεί από τις 10 το πρωί, άυπνοι και οι 2 λόγω σοβαρών deadlines στα project μας, αλλά ενθουσιασμένοι για αυτό που είδαμε να συμβαίνει κατά τις 11.30 στο καφέ του ξενοδοχείου, όταν άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι upNorthers. 15 μέρες πριν δεν ξέραμε τι όνομα θα έχει αυτη η πρωτοβουλία, ποιοι θα μιλήσουν, που θα γίνει, τι κόστος θα έχει, ποιος θα το τρέξει και στις 12.30 της 1ης Δεκεμβρίου, ο κόσμος είχε γεμίσει το καφέ και όλα ήταν έτοιμα.

Το πρώτο πράγμα που έμαθα ήταν πόσο πολύ γουστάρει αυτή η πόλη τέτοιου είδους events. Το δεύτερο ήταν πόσο πολύ γουστάρω εγώ. Πολύ :)

Αυτό που μου έκανε εντύπωση επίσης και νομίζω ότι το ένοιωσαν και άλλοι, είναι το πόσο άνετα ένοιωσα. Για μας τα geeks, το να νοιώθεις άνετα σε μια εκδήλωση με άλλους ανθρώπους είναι θέμα. Όταν δε, είσαι από την πλευρά της διοργάνωσης και είσαι ένας από τους ομιλητές, αυτό προσθέτει ακόμη ένα ειδικό βάρος στην όλη φάση. Ο Γιώργος και ο Απόστολος έχουν να σας πουν μερικά αστεία σχετικά με μένα και το πόσο άνετος είμαι πάνω στο Podium, αλλά το Σάββατο όλα ήταν διαφορετικά.

Έμαθα λοιπόν ότι όταν α)Είσαι άυπνος, β)γνωρίζεις καλά το χώρο(βλέπε Open Coffee) και γ)Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην αίθουσα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μαζί σου το άγχος σου κάνει φτερά.

Η λίστα με τους ομιλητές ήταν πολύ δυνατή. Είχαμε ανθρώπους από Θεσσαλονίκη, Αθήνα & Κρήτη που δεν διακρίνονται μόνο για τις γνώσεις τους, αλλά και για τα επιτεύγματα τους και όλοι θέλαμε να ακούσουμε τι έχουν να πουν. Για παράδειγμα, ο Φώτης έχει κάνει ένα πράγμα που έχει εκατομμύρια downloads και αλλάζει τη μορφή του Joomla!, η Ζαχαρένια ζει το όνειρο κάθε freelancer δουλεύοντας σε μια πολλά υποσχόμενη Startup από το σπίτι της(!), ο Πέτρος δουλεύει σε μια εταιρία κόσμημα όπως το GitHub από το σπίτι του(!) και ο Γιώργος αλλάζει τον Θαλάσσιο τουρισμό με το incrediblue, για το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα ακούσουμε πολλά τους επόμενους μήνες.

Όταν είδα ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη – και ενώ βγήκαμε εκτός προγράμματος για 1 ώρα – στην τελευταία παρουσίαση του Γιάννη (πολύ καλή τεχνική παρουσίαση για Responsive web design), κατάλαβα ότι όλοι θέλουν να μάθουν πως σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι που κυνήγησαν ( και πιθανότατα δεν θα σταματήσουν ποτέ να κυνηγούν ) τα όνειρα τους με επιτυχία.

Το κοινό του upNorth ήταν κατά κύριο λόγο web developers και το καταλάβαινες αυτό από τις ερωτήσεις στο τέλος κάθε τεχνικής παρουσίασης.

Η δική μου παρουσίαση μιλούσε για το κλασσικό πρόβλημα, την κρίση αλλά από την πλευρά του web designer ή αυτού που θέλει να δουλέψει ως web designer και πως μπορεί να το αντιμετωπίσει. Καθώς ξαναβλέπω την παρουσίαση μου διαπιστώνω πως θα μπορούσα να γεμίσω ένα μεγάλο blog post με σημαντικά πράγματα  που δεν είπα σχετικά με το “πως”, αλλά ο χρόνος ήταν περιορισμένος και έπρεπε να διαλέξω. Δεν μίλησα καθόλου για παράδειγμα, για το πως μπορείς να αντιμετωπίσεις το παράλογο φορολογικό/συνταξιοδοτικό/υγείας σύστημα της χώρας μας.

Τίποτα από τα παραπάνω και τα παρακάτω δεν θα είχαν γίνει αν ο Γεράσιμος δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να κάνουμε το upNorth και με τη βοήθεια της Ελενίτσας, οργάνωνε σχεδον τα πάντα. Ένα ευχαριστώ επίσης και στον Χρήστο που μας έφερε τα ωραία μπιχλιμπίδια της Mozilla και μας βοήθησε πολύ να ετοιμάσουμε την αίθουσα με τις τσάντες and everything.

Κάνοντας τον απολογισμό της ημέρας, είδα ξανά τους φίλους μου από την Κρήτη, Ζαχαρένια & Μιχάλη με τους οποίους είπαμε 44 αστεία και 7 τουλάχιστον κοτσομπολιά, γνώρισα νέους cool ανθρώπους, έκανα νέους φίλους και είδα επιτέλους κάποιους online buddies από κοντά. Έκλεισα 150 τσαντάκια με καραμέλες στυλό, κονκάρδες και notepads, ήπια 2 καφέδες, μίλησα 20 λεπτά στο συνέδριο και πέρασα 5 τρομερές και φοβερές ώρες γεμάτες tech talk.

Έμαθα ότι το upNorth experience για μένα, ήταν ένα από τα καλύτερα Σάββατα, ever :)

Comments 4

4 Responses

porcupine

Ωραία τα λες Klou! Και είχες μια πάρα πολύ ωραία παρουσίαση. Ελπίζω να μου μιλάς τώρα που θα γίνεις (πιο μεγάλος) star.

PS. Where’s the little klou at the last slide?

klou

Ευχαριστώ Γιάννο!
Μπα φίλε, δεν το βλέπω. Μόλις ψωνιστώ και έρθουν τα πρώτα μεγάλα συμβόλαια, ούτε που τον είδατε τον λολοστεφανή. :P

Ο μικρός klou μου είπε ότι δεν θέλει να βγει online, αλλά δεν τον πείραζε να πει ένα γεια σε όσους ήμασταν εκεί :)

Έτσι τον αντικατέστησα με ένα μεγάλο άγαλμα κι εμένα να το κοροϊδεύω :P

Dimitris Athanasiadis

Συγχαρητήρια – και του χρόνου με κόσμο από έξω! Think about it…

klou

Ευχαριστούμε Δημήτρη :)

Leave a comment

Follow me on twitter

I tweet interesting things about me, web design & NYC!