Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα.

Μέσα σε μια περίεργη σελίδα που μοιάζει σαν χάρτης, σε ένα περίεργο τετράδιο που μοιάζει σαν βαλίτσα βρήκα αυτό το κείμενο, γραμμένο τέλη Μαίου στα γενέθλια μου.

Now, that's a notebook.

Κοίτα τι γράφει:

Έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται έτσι συχνά τον τελευταίο καιρό. Μετά από κάθε “θέλω” και κάθε σχέδιο αυτοβελτίωσης για το άμεσο μέλλον συνηθίζει να εμφανίζεται ύπουλα μια συγκεκριμένη πρόταση: “κάτσε να ηρεμήσουν τα πράγματα” ή σκέτο “Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα” και συνήθως με καθησυχάζει και με προτρέπει να περιμένω.

Λίγο περισσότερος ιδρώτας, λίγο περισσότερο θάρρος, λίγο περισσότερο ξεβόλεμα ή λίγο περισσότερο ρίσκο και για μένα φτάνει. Με πείθει. Συμφωνώ και περιμένω ο βλάκας. Με είχε από το ιδρώτας.

Γίνεται κάτι προσωπικό, αλλάζω πόλη, αφήνω φίλους και φίλοι με αφήνουν. Δεν έχω όρεξη για τίποτα. “Το καταλαβαίνω. Δεν χρειάζεται να πιέζεις τον εαυτό σου. Κάτσε να ηρεμήσουν τα πράγματα”.

Όταν πάω να ξεθαρρέψω, έρχεται η εφορία με ένα κοστούμι να. Που σκέψη για να κάνω κάτι που είναι έξω από τη ζώνη που νοιώθω άνετα. Εκεί που λένε ότι ζεις πραγματικά. “Ε καλά, όλα δικά σου τα θέλεις βρε παιδί μου, κάτσε να ηρεμήσουν τα πράγματα”. Να το πάλι. Μάλλον έχεις δίκιο, το ξαναβλέπω όταν ηρεμήσουν τα πράγματα.

Όταν τελικά τα καταφέρνω και επιτέλους μάλλον τα πράγματα ηρέμησαν, έρχεται ένας τύπος που έχει τη φάτσα μου καρμπόν, χωρίς τα μούσια μου στο λίγο μικρότερο και είναι μοτεράκι κανονικό. Δε σταματάει. Σαν εκείνη τη διαφήμιση με το αρκουδάκι, που όλα τα άλλα πεθαίνουν αλλά αυτό συνεχίζει για πάντα. Έ έτσι κι αυτός. Η μαμά του λιποθυμά, εγώ τον παρακαλάω να κοιμηθεί κι αυτός χοροπηδά πάνω μου για 36 συνεχόμενες ώρες, δαγκώνοντας, φτύνοντας, και πετώντας ότι βρει στο πέρασμα του. Κλαίω. Δάκρυα χαράς και κούρασης και κάτι μου φαίνεται αστείο. Πάντα κάτι μου φαίνεται αστείο!

Δεν έχω δύναμη να κάνω τίποτα περισσότερο. “Ε καλά, παιδί έκανες, δεν είναι και λίγο πράγμα. Κάτσε να ηρεμήσουν τα πράγματα” Νά το πάλι! ίσως έχεις δίκιο. Σίγουρα δεν είναι λίγο. Είναι ο klou Junior after all. Δεν θα μπορούσε να είναι λίγο.

Μετά από 13 μήνες, σήμερα είμαι 31 και έχω ένα μήνυμα για τον Θάνο στο μέλλον.

Αγαπητέ Θάνο,

σε παρακαλώ κάθισε, γιατί αυτό που θα σου πω είναι συνταρακτικό, είναι ανατρεπτικό, είναι επαναστατικό και θα αλλάξει τη ζωή σου για πάντα.

Ok, here it goes… ΔΕΝ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΡΕΞΕ KLOU, ΤΡΕΞΕ!

Ευχαριστώ και χρόνια πολλά.

Comments 6

6 Responses

porcupine

Χρόνια πολλά Klou. Δε θα ηρεμήσουν ποτέ τα πράγματα. Τρέξε Klou. Χρόνια πολλά ρε. Οι juniors ξέρουν πολλά περισσότερα από εμάς. Αρκεί να τους κτάλαβουμε και να δεχτούμε να μάθουμε πέντε πράγματα. Δεν κάνω πλάκα. Να σε χαίρεται ο junior, Klou.

Petros Dimitriadis

Το ότι είσαι ταλέντο στο web design είναι γνωστό αλλά σήμερα μας έβγαλες και μια νέα πτηχή του εαυτού σου. Αυτή του συγγραφέα.

Σίγουρα θα είναι περήφανος ο Θάνος όταν το διαβάσει και σίγουρα θα κάνεις τα πάντα για να τον ετοιμάσεις για αυτόν τον αγγελικά πλασμένο κόσμο που έχουμε φέρει τα παιδιά μας.

Keep up boy, all the best.

Yiannistaos

Χρόνια πολλά Κλου!!

klou

@Yanno να μας χαίρονται :}

@Petran δεν ξέρω που πάει ο κόσμος που φέραμε τα παιδιά μας, αλλά κάποια websites σφυράνε #lol

@Yiannistaos thanks dude :}

lexx

Χρόνια πολλά! Αλλά μην τρέχεις. Slow down και απόλαυσε το.

John Tsevdos

Χρόνια πολλά αγορίνα! Slow down and enjoy που λέει και ο lexx ;-)

Leave a comment

Follow me on twitter

I tweet interesting things about me, web design & NYC!